Nieuws

EEN UNIEK MUZIEKGEBEUREN

Flyer 20 oktober 2023,
Op vrijdagavond 20 oktober vindt er een uniek muziekgebeuren plaats in de
H. Franciscuskerk in Wolvega. Onder de titel “Samen één concert” zorgen drie enthousiaste Stellingwerver koren, Tumulte, de Stuyvesant Sailors en Het Koor Van De Hoeve, voor een gevarieerd avondvullend programma.
De avond wordt geopend door Het Koor Van De Hoeve. Dit gemengd koor is ongeveer 27 jaar geleden opgericht. De leden komen uit Weststellingwerf, Westerveld, Steenwijkerland en Heerenveen. Onder muzikale leiding van Angelica Braam uit Steenwijk en met pianist Micha Kaandorp uit Wolvega worden voornamelijk popmuziek en evergreens 4-stemmig ingestudeerd en uitgevoerd op allerlei culturele bijeenkomsten

Daarna treedt het koor “Tumulte Wolvega” voor u op.
Tumulte is een gemengd koor uit Wolvega dat graag 4-stemmig wil zingen en ruim 10 jaar aan de weg timmert. Ze zingen nummers die ze leuk vinden, van pop tot klassiek en in verschillende talen. Er wordt veel a capella gezongen, maar ook met pianobegeleiding. Het koor staat onder leiding van Amber Dragtsma en telt 16 leden.

Tenslotte zullen de Stuyvesant Sailors voor u optreden. Dit koor is 23 jaar geleden begonnen als Shantykoor, maar het merendeel van de nummers bestaat tegenwoordig uit Engelstalige folksongs en Nederlandse en Friese nummers. De keuze van het repertoire wordt steeds aangepast aan de omgeving waar wordt opgetreden. Maar wat er ook wordt gezongen, het brengen van een vrolijke stemming en plezier staat steeds hoog in het vaandel. Vrijwel alle nummers worden vierstemmig gezongen ook onder leiding van dirigent Amber Dragtsma.

Het concert begint om 19.30 uur. Kaartjes kosten 10 euro inclusief een kopje koffie/thee en zijn verkrijgbaar aan de zaal (betalen met pin is mogelijk), bij bestuursleden van de koren of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het belooft een prachtig en afwisselend concert te worden. We hopen u daar te ontmoeten!