Nieuws

Kerstoptredens 2023

Flyer Kestconcert 23 december 2023De Stuyvesant Sailors staan aan de vooravond van een zestal kerstoptredens.
Beginnend op 11 december bij Legona Wolvega, op 16 december bij Lindestede Wolvega, op 20 december bij Coornhertstate Heerenveen, op 21 december bij Lycklama Stins Wolvega, op zaterdag 23 december een openbaar Kerstconcert in Lemmer met Sjongersnocht uit Bantega en tenslotte op 27 december een kerstoptreden bij Stellinghaven in Oosterwolde.

We vragen uw bijzondere aandacht voor ons kerstconcert in Lemmer.

KERSTCONCERT SJONGERSNOCHT EN DE STUYVESANT SAILORS
Op zaterdagavond 23 december geven gemengd koor Sjongersnocht uit Bantega en de Stuyvesant Sailors uit Wolvega gezamenlijk een kerstconcert. Het concert vindt plaats in Podium Papageno, de voormalig gereformeerde kerk in Lemmer. Met het thema “Onderweg” nemen de koren u mee naar de kerstsfeer. Er zullen door beide zanggroepen vlotte, eigentijdse en Kerstnummers gezongen worden, passend bij dit thema.
Maar wie zijn de Stuyvesant Sailors en Sjongersnocht nu eigenlijk?
De Stuyvesant Sailors zijn afkomstig uit Wolvega en zijn 23 jaar geleden begonnen als shantykoor. In de loop der jaren zijn er wel de nodige veranderingen geweest. Shanties vormen tegenwoordig nog maar een klein deel van het repertoire. Het merendeel van de nummers zijn momenteel Engelstalige (folk)songs. De keuze van het repertoire wordt steeds aangepast aan de omgeving waar wordt opgetreden, zoals festivals, feestavonden of -middagen of in verzorgingstehuizen. Wáár men ook optreedt: men zorgt voor een vrolijke stemming in het publiek! Afgelopen jaar hebben ze al weer meerdere optredens verzorgd. Zo traden ze onder andere op tijdens de Flaeijelfeesten, stonden ze onderweg bij de Pieter Stuyvesanttocht en hebben ze in oktober een concert gegeven, samen met nog 2 andere koren, genaamd Samen 1. In de Advent periode treden ze op met een programma van nummers in Kerstsfeer. Vrijwel alle nummers worden vierstemmig gezongen. De Stuyvesant Sailors staan onder leiding van dirigent Amber Dragtsma.
Het koor Sjongersnocht is bijna 15 jaar geleden ontstaan uit een groepje enthousiaste mannen die voor een optreden voor ouderen eenmalig een optreden zouden verzorgen. Dit optreden viel zó in de smaak en de mannen beleefden zo veel plezier in het samen zingen dat men besloot door te gaan. De nodige dames sloten zich bij het koor aan.
Sjongersnocht, dat onder leiding staat van Helga Buitendijk, bestaat inmiddels uit 30 enthousiaste dames en heren. De leden komen niet alleen uit Bantega, maar ook uit de wijde omgeving. Het koor is in Lemmer in de loop der jaren al een begrip geworden. Men kent hen vast van hun optredens tijdens het UITfestival, en het Dickens Festijn Lemmer. In april hebben ze samen met muziekvereniging Crescendo een moderne, eigentijdse versie van De Passion opgevoerd.
Maar dat zijn niet de enige locaties waar dit enthousiaste koor te vinden is. Optredens in tehuizen, opluistering tijdens wandeltochten, meedoen met zangfestijnen of concoursen, ze vinden het allemaal leuk. Het repertoire is heel variërend, van twee tot meerstemmige Nederlandse, Friese en Engelse meezingers, tot luisternummers en popsongs.
Kaarten voor dit kerstconcert kosten €10,- en zijn online te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam en aantal kaarten.
In Bantega zijn kaarten te koop bij Kapsalon Jolanda aan de Middenweg. Maar: vol is vol!
De (online) kaartverkoop is uiterlijk tot en met donderdag 21 dec. Mochten er na de voorverkoop nog kaarten beschikbaar zijn, dan kan men op de avond zelf nog kaarten kopen bij de ingang van Podium Papageno. Op de media (facebook en websites www.bantega.net/sjongersnocht en www.stuyvesantsailors.nl) houden beide koren u op de hoogte of er op de avond zelf nog kaarten verkocht kunnen worden.
Vanaf 19.00 uur staat op 23 december de deur aan de Nieuwburen 36 open. Om 19.30 uur wordt gestart met het concert.
Uiteraard is het mogelijk om voorafgaand aan het concert of in de pauze een drankje te kopen aan de bar. De vrijwilligers en bewoners van het Papageno Huis Fryslân helpen u graag. Houdt er rekening mee dat er alleen gepind kan worden.
Sjongersnocht en de Stuyvesant Sailors hebben erg veel zin in deze gezamenlijk opgezette avond. Ze hopen op een zaal vol enthousiaste mensen om met elkaar in een fijne sfeer de Kerst tegemoet te gaan.