Nieuws

Kerstconcert in Papageno Lemmer 23 december 2023

DSC 8335
Op zaterdagavond 23 december 2023 vond er een prachtig kerstconcert plaats in Podium Papageno. Deze locatie is een sfeervolle voormalige gereformeerde kerk van Lemmer.
Het gemengde koor “Sjongersnocht” uit Bantega en de “Stuyvesant Sailors” uit Wolvega hadden daar een gezamenlijk optreden met als thema “Onderweg”.
Het kerstconcert begon om half acht met een openingswoord van Jantje de Jong van Sjongersnocht, waarin zij iedereen welkom heette en een korte toelichting gaf op het programma van de avond. Dit koor startte het concert met een zevental liederen waaronder het lied “Alles wat Ademt” met Helga Buitendijk als solist (dwarsfluit) en het lied “Door de Wind” met Anouk Wienia als solist. Vervolgens was het de beurt aan de “Stuyvesant Sailors”. Ook zij brachten een zevental kerstliedjes ten gehore.
In de pauze van een klein half uur kon het publiek even genieten van een drankje en een hapje. Na de pauze ging Sjongersnocht weer verder met het programma waarbij in twee liedjes een solist optrad zoals “Stay with me till the morning” (Paul Kolkman, beugel) en “Als de liefde niet bestond” werd gezongen door Jannie Kroes. Het laatste blokje van acht liedjes was weggelegd voor de “Stuyvesant Sailors” , waarvan het liedje “Christmas in Killlarney” werd gezongen Alex van Dijk.
Tenslotte werd de avond gezamenlijk afgesloten door beide koren met Stille Nacht” en “We wish you a merry Christmas”
Het was een geslaagde avond vol prachtige kerstliederen en gezelligheid. Zie foto’s

Sjongersnocht stond o.l.v. Helga Buitendijk
m.m.v. Maurice Bielefeld – toetsen en Fynn van de Wal – drums

Stuyvesant Sailors stonden o.l.v. Amber Dragtsma
m.m.v. Dick Leerling – toetsen, Ria Bakker – accordeon en Ad Koller – gitaar

Na dit bijzonder mooie concert bedankte Chris Pechar alle aanwezigen en kregen de dirigenten een boeket bloemen aangeboden.